torsdag 29. april 2010

Knekkebrødoppskrift

2 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
2 dl sammalt grov rug
1 dl linfrø
3,5 dl havrekli
1ts salt
7,5 dl vann

Mel og korn blandes sammen med vann og skal stå å svelle 10 min. før en fordeler massen på tre bakepapirkledte stekebrett. Bre deigen utover med en slikkepott. Strø litt sesamfrø på toppen.
Knekkebrøda skal steikes på 150 gr. i varmluft 1, 5 time. Etter 10 min. tar en ut bretta for å skjære deigen i ruter med ei pizzarulle. Etter 1,5 time åpner en opp døra, sjekker om knekkebrøda er tørre og fine, og lar de kjølne i ovnen med døra litt på gløtt. Ha kalde knekkebrød i boks. De smaker godt med brunost og ridderost. Mmmmmm!!

søndag 25. april 2010

Quiltehelg

Denne helga spurte jeg, Kjersti å få være med quiltedamene, jeg trengte gode råd og det fikk jeg.

 Så nå viser jeg stolt fram duken jeg har sydd i dag, jeg har en del arbeid igjen, skal jo ha filt og bakstykke + kanter osv, men jeg er fornøyd så langt.








Inger Johanne:
Kjersti hadde tatt på seg en av de fine toppene hun har laget etter at hun fikk symaskinen. Denne er ikke avbildet på bloggen, derfor er det på sin plass med et bilde av den blide og fargerike dama i en av hennes siste kreasjoner.

Her kan dere studere hvor enkel toppen er å lage:

Blusen/toppen har ikke søm oppe på skuldrene. Den er kantet med skråbånd i hals og på armer. Nede er det tredd strikk.

Kjersti fikk også gjort ferdig vognteppet denne helga. Ikke verst! :)

Jeg fikk gjort ferdig prosjektet vi har hatt i quiltegruppa Cafe la Søm de siste månedene. Friske og flotte farger spør du meg!

torsdag 22. april 2010

Vi er i gang med kjoler


Inger Johanne var kjappere enn meg denne gang, men jeg har jo to jenter som skal ha kjoler. Jeg har ikke fått lagt den opp enda, må prøve litt først, og da vil jeg ha litt broderi rundt rundt kanten. Jeg merket at det er stor forskjell på strikkvalitet eller styrke. Den gule kjolen måtte jeg ta opp og stramme undertråden nesten max for å få nok rynker, det var Gutermann snelle, og ikke var det så mye på heller. Kjøp flere.













Den første kjolen er ferdig, men vet ikke helt hvor fornøyd jeg, Inger Johanne, er. Kjolen er sydd i et tynt, fint batikkstoff som rynket seg veldig med strikk i undertråden. Det var meningen å lage rynkesøm, men at overstykket da skulle bli så smalt, hadde jeg ikke tenkt. Har derfor latt sløyfebåndet, som skal holde kjolen oppe med skuldrene, gå ned med bærestykket for å gjøre det bredere. Det gjenstår å se hvordan kjolen tar seg ut på. Har puttet pute inni kjolen for anledningen, slik at den skulle få litt fasong. ;)
Nærbilde av rynkesømmen.

Se her, og lag en til deg selv!

Tulla vår i ny kåpe og lue.

Inger Johanne:
Endelig kom bildet av barnebarnet i kåpa og lua som jeg, bestemora hennes, hadde sydd. Aldri godt å vite om det en lager passer. Ser at kåpa kunne ha vært litt større, men holder nok til vinteren iallefall. Kanskje det må bli ny kåpe til henne neste vår også... Så lenge besta koser seg med syinga, er det ikke farlig. :) 

tirsdag 20. april 2010

Ny sytråd

Inger Johanne:
Kjøpte tråd til overlockmaskinen fra England. Det er polyestertråd; 5000 yards på hver spole. Da jeg kjøpte maskinen fikk jeg med den hvite snella som står ved siden av de nyinnkjøpte trådsnellene mine. Denne kostet 89 kr. for 2000 m. og er nok absolutt av bedre kvalitet enn de jeg nå har gått til anskaffelse av. Jeg betalte 180 kr. for alle 6 snellene med frakt. Det blir 30 kr. per spole. Jeg tror disse er mer enn gode nok til maskinen. Fra fabrikken kom den med tråd slik at man kan starte syinga med en gang. Den var av dårligere kvalitet enn de nyinnkjøpte. - Jeg er fornøyd med handelen og er klar for sykveld på torsdag. Da blir det kjole til barnebarnets fødselsdag i april! Har ventet på den røde tråden! Heldigvis rakk den fram i tide. Jentungen har bestilt rød kjole. Ikke rart jeg smiler! :)

lørdag 17. april 2010

Merinoull og silke

Inger Johanne:
Fikk ull i posten i dag. Har handlet på internett/utland. Varene blir levert i postkassen til en god pris! Ikke rart en lar seg friste! Vet enda ikke hva jeg skal lage av dette, men mest sannsynlig noe enkelt som skjerf og pulsvarmere. Er veldig fornøyd med fargene. :)

mandag 12. april 2010

Kjøkkengardin

Jeg( Kjersti) er nå kommet igang med kjøkkengardin, vindusvasken viste en helt falma gardin, så nå er jeg igang med å sy ny. Detter er underveisen på kappa.

Nå har jeg prøvd å henge den opp, kanten over ble litt bred, så jeg tar kansksje og flytter et par sømmer, men fornøyd med resultatet så langt. Så er det sidegardinene igjen en annen dag.
 
Endelig er jeg ferdig med sidegardinene. så  nå må de og innpå, slik at arbeidet kan sees i sammenheng.
 

søndag 11. april 2010

Nye symaskiner

Nå er det ikke bare Kjersti som har fått seg ny symaskin. Jeg, Inger Johanne, kunne selvsagt ikke være dårligere. I går kom jeg hjem med en Janome My Lock 644D; en 4-tråds overlockmaskin. :) Det er på ingen måte noen råflott maskin, men jeg tror den har det jeg trenger av sømmer. I dag har jeg prøvd meg med vanlig 4-trådssøm. Har sydd en kjole til barnebarnet. Ser litt stor ut, men brukte mønster str. 4 år og jenta blir 3 nå i april. Maskinen var ferdigtredd, jeg har derfor ikke prøvd meg på det arbeidet enda. Her er forresten vidunderet:
Jeg skulle ha rynkeskjørt på kjolen. Trodde jeg husket hvordan en skulle rynke stoff på overlocken. Fikk det ikke til, og mente jeg manglet en fot. Etter at jeg hadde brukt den vanlige symaskinen (Bernina activia 125s); sydd to langstinga rettsømmer og dradd sammen til rynkeskjørt, fant jeg ut at overlocken kunne gjort arbeidet likevel... Det svarer seg altså å sjekke med dvd-en/bruksanvisningen. Håper jeg har lært!
Her er en prøve på rynka stoff:
Kjolen er så og si ferdig. Det gjenstår bare å sette i knapper bak. Kjolen er sydd i billig, litt kraftig bomullsstoff med batikkstoff på bærestykket framme. Dette var en prøve for meg som aldri har rørt en overlocker før; forhåpentligvis en som kan brukes. Det gjenstår å se.....

Klarte ikke å vente med knappene bak. Slik ble resultatet:


Her er et bilde fra innsida for å vise overlocksømmen:
Jeg, Kjersti, er ferdig med veska til toraderen min. Jeg er imponert over hvor god den nye symaskinen er. Den takler mange lag; 2 x bomullsstoff, watt, plastduk og kraftig nylonsbånd. Ikke verst!
Oppå lokket har jeg brukt fòrstoffet til å lage ei både dekorativ og nyttig lomme. Her kan jeg oppbevare nøkler eller lignende. Lurt, ikke sant?! Legg merke til at lomma har en lukkekant over (slik som hodeputetrekket oftest har). Her skal  ikke noe gli ut! :)

søndag 4. april 2010

Diverse produksjoner


Kjole i ullfilt. Det var her det startet. Etter å ha laget denne nydelige kjolen, fikk Kjersti "blod på tann"!
Etter nok ei syøkt og en påskegul OnePiece, gikk madammen til innkjøp at en flott Bernina 240.

















Den har 99 sømmer til sammen! Her er noen prøvesømmer fra vidunderet:


Tenk å ha en symaskin som husker knapphull! På denne symaskinen kan du sy et knapphull og så bestemme at den skal sy de neste knapphullene akkurat like.


















Det stopper ikke der. Kjersti har allerede produsert en god del fine ting. Her ser en et halvferdig babyteppe.















Flaggermusbluse i bomull











Kåpe i ullfilt














OnePiece til nok et barnebarn:) Denne har Inger Johanne laget.



















Nå er Kjersti  begynt på sekk til toraderen, her ble det mange, lag, for , watt, plastduk og overtrekk.